Saturday, July 16, 2016

Nyakig a nyárban

Előző, bemelegítő posztom óta már nyakig merültünk a nyárba, s annak számos kultúrális programjába, melyek képeit most megosztanám Veletek...
Nagy közönségsikere volt annak a Dumtsa korzós divatbemutatónak, mely során a festményeim ihlette kreációkban vonultak fel csinos amatőr manökenek - köztük Nadin lányom is - a szikrázó nyári napsütésben.




Jó volt látni, ahogy Bagdy Kata nőies, lágy esésű ruhái és a Mozaikruha játékos anyaghasználatú öltözékei mennyire jól passzolnak az adott képek színvilágához, hangulatához. A festőállványokon sorakozó nagyméretű batikképeket (az Európa, Ázsia, Papagáj, Önarckép, Araliya címűeket)
a rögtönzött kifutó mellé helyeztük, hogy stílusos díszletként szolgáljanak az eseményhez. Mindig örülök, ha kreatív társakkal dolgozhatom és a közös alkotás sikerét együtt élhetjük át!

 Hasonlóan jó emléket őrzök Borsódy Eszter keramikusművészről is, aki galériám különleges kerámia portálját készítette, s akinek most a szentendrei Péter-Pál Galériában láthatjátok két generációs családi kiállítását! Csodás munkái nem csak szép lakásdíszek, de funcionalitásukban is egyediek, ezt mutatja meg most "Azonos és Más" címmel!




 Ha már képzőművészet, akkor e műfajban Szentendre verhetetlen! Talán egyetértetek velem abban, hogy az egy főre eső galériák és kiállítások száma országosan itt a legnagyobb...többek között ezért is imádom a városom!

 Az aktuális választékban most talán a legkülönlegesebb a japán autonóm művész Chiharu Shiota tér-performansza, mely egyszerre felkavaró és mélyen elgondolkoztató installáció. Nem is lövöm le a lényeget, mert ezt mindenkinek látnia-éreznie kell, ahogy én is megtettem!



  Két tárlatlátogatás között azért itthon is akad dolgom. Gőzerővel készülök az évek óta teltházas ifjúsági batiktáborra, melyet otthoni műhelyemben tartok a batik iránt érdeklődő kamaszoknak, júli 25-től. Ígérem, az elkészült munkákat és a tábor hangulatát bemutatom itt a blogon is, pár hét múlva!

A gyerekek mellett várom az alkotni vágyó felnőtteket, akiknek augusztus 6.-án tartom a következő batik-workshopomat! Még akad pár hely, siessetek a regisztrációval! Jelentkezni itt a facebookon privát üzenetben tudtok!
Köszönöm, ha a posztot megosztjátok és csatlakoztok a galéria facebookos közösségéhez! Hamarosan újabb nyári hírekkel jelentkezem!






No comments:

Post a Comment